Mangler du en cykel?

Uanset hvor du bor, kan du have brug for en cykel. Det gælder dog især, hvis du bor i en større by, hvor det ikke giver mening for dig at cykle til arbejdet eller skolen, eller hvis du dyrke cykelsport. En god cykel er dog ikke en billig ting, da kvalitet og pris som i mange andre tilfælde hænger sammen. Hvis din gamle cykel ikke kan mere, er blevet stjålet, eller at du bare har brug for en cykel, bør du på forhånd overveje, hvad du leder efter. Skal du bare have en cykel, der kan bringe dig fra A til B, har du brug for en eldrevet cykel, eller mangler du en cykel til sport? Uanset hvilken slags cykel du mangler, kan du enten vælge selv at spare op til eller tage et lån. Sidste mulighed kan du læse mere om på voreslån.dk.

Sådan finder du pengene til en ny cykel

Cykler kan fås i flere prisklasser. Derfor er det også vigtigt, at du på forhånd ved, hvad du helt præcist går efter. Der er nemlig stor forskel, om du blot har brug for en ældre cykel, eller om den skal være spritny med flere gear. Du kan spare op til cyklen på flere måder:

  • Du kan undersøge muligheden for at tage et lån. Der er dog mange spørgsmål at tage højde for, hvis du overvejer den mulighed. Et af de vigtige spørgsmål er: Hvad koster det at låne penge?
  • En anden og mere sikker måde at finde pengene på er ved, at du selv sparer op til cyklen ved at lægge penge til side hver måned. Du er specielt en mulighed, hvis du har en økonomi, der tillader det.

At spare op selv kan være en længere proces, fordi du kun kan lægge et bestemt beløb til side pr. måned. Men selv med en lille økonomi kan det lade sig gøre, hvis du følger nogle få enkle råd:

  • Tænk over, hvad du bruger dine penge på og skær ned på fornøjelser
  • Læg et budget
  • Lav madplaner og handle ind efter tilbud og kun én gang om ugen for ikke at blive unødvendigt fristet i supermarkederne
  • Sluk for apparater som for eksempel TV, lys og din router, når du ikke bruger dem, for at spare på strømmen
  • Tænk over din boligsituation, og eventuelt om den kan gøres billigere